Return to the main text

PRIVACY POLICY

This website is operated by AMOREPACIFIC Malaysia Sdn. Bhd., a company incorporated in Malaysia and having its registered address at Suite 13.01, Level 13, Centrepoint North, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200, Kuala Lumpur. (hereinafter referred to as “AMOREPACIFIC”, “we”, “us”, “our”). This privacy policy describes how AMOREPACIFIC collects, uses, and shares the information we obtain from you online and in store. Please read the following to understand our policy. AMOREPACIFIC is committed to handling, processing, managing and protecting your Personal Data responsibly in compliance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010.

  1. 1. What Our Privacy Policy Covers
  2. 2. What We Collect
  3. 3. How We Use your Personal Information
  4. 4. How We Share your Personal Information
  5. 5. Data Transfer
  6. 6. How We Protect Your Information
  7. 7. Your Choices
  8. 8. Communicating with Us
  9. 9. Changes to This Policy

1. What Our Privacy Policy Covers

  • This privacy policy addresses how we use the “personal information” that AMOREPACIFIC obtains from you on website, store, and offline event. When we use the term “personal information” we are referring to information that is connected to your name or that may otherwise identify you. This may include information such as your e-mail address, telephone number, or information about the reservation you have, when those pieces of data are stored with your name.
    This privacy policy does not cover information that you submit on other websites, even if we communicate with you on those sites. For example, if you post something on Facebook, Twitter, or YouTube, that information is governed by the privacy policies on those websites, and is not governed by this policy.

2. What We Collect

  • The following are examples of the personal information that we collect:
Activity Items to be collected
Registering an account with us,
either online or offline
First name, Last name, IC/FIN/Passport No., Address, Email address, Mobile phone number, Gender (Female/Male),
Birthday (dd/mm/yyyy)
Activity
Registering an account with us,
either online or offline
Items to be collected
First name, Last name, IC/FIN/Passport No., Address, Email address, Mobile phone number, Gender (Female/Male),
Birthday (dd/mm/yyyy)
  • In addition to the above, we may automatically collect information regarding your activities on our websites, such as cookies*, IP addresses, visit history, service history, and unauthorized use history. Note that we do not intentionally collect any personal information from children under the age of 18. If you are under the age of 18, you are able to visit and access our websites with the supervision of a parent or guardian, but you should not make a purchase, register, or submit personal information to us.
  • We do not generally collect any sensitive information as that term is used in the privacy legislation (including information relating to racial or ethnic origin, membership of political bodies, religion or trade unions, criminal record, state of health or medical history). We will only collect sensitive information where required by law or with consent. If we hold any sensitive personal information, that information will only be used and disclosed by AMOREPACIFIC for the purpose for which it was provided. If we ask for sensitive information, we will explain the reason for such request. The provision of your personal information is voluntary - if you choose to not provide us with your personal information or any other information requested, we may not be able to process your request, orders or carry out the purposes described below.
  • We will retain your information for as long as necessary to fulfil the purposes for which we collect the data, until you request otherwise, and/or as long as the law requires. Please contact us using our contact details provided below, if you have any questions with respect to our data retention practices.

3. How We Use Your Personal Information

  • AMOREPACIFIC primarily uses the personal information that it collects to provide you with products, information, and services. We may also use your information to track your purchase history, to contact you for account and promotional purposes, and to advertise or recommend products and services tailored to your interest through our website, email and other means of communication. You must create a registration profile in order to use our service, otherwise we will not be able to carry out your request or orders. We may also use your personal information for other legitimate business purposes, including to detect and to prevent fraud, to collect amounts owing to us and to maintain business records.

4. How We Share Your Personal Information

  • AMOREPACIFIC may share your personal information in the following circumstances.
  • · Companies that perform services for us, such as sending postal mail, e-mails and SMS, analyzing customer data, providing marketing assistance, investigating fraudulent activity, conducting customer surveys, providing customer service and corporate affiliates.
  • · In some instances, AMOREPACIFIC may share your personal information with other companies within the AMOREPACIFIC group of companies for various reasons related to AMOREPACIFIC's business including customer strategy and growth, investment and any corporation-related exercise including but not limited to restructuring, merger or divestment.
  • · Social Networks, Widgets, and Plug-ins. If you use any features made available to you on our website by a third party it may result in information being collected or shared between us and the third party. For example, if you use Facebook’s “Like” feature Facebook may register the fact that you “liked” a product and may post that information on Facebook.
  • · Other instances. AMOREPACIFIC may share your personal information in order to protect the legal rights of our company, our employees, our agents, and our affiliates, to protect the safety and security of our visitors, to detect and protect against fraud, or to comply with law or legal process.
  • The entities with whom AMOREPACIFIC may share your personal information (as described above) may be located outside of Malaysia. Please refer to Section 5 for further information.
  • AMOREPACIFIC will always take steps to ensure that your information is used by all third parties in accordance with this policy. We will not otherwise share, sell or distribute any of the information you provide to us without your consent. Should AMOREPACIFIC enters into a joint venture with or is sold to or merged with another business entity, your information may be disclosed to our new business partners or owners.
  • AMOREPACIFIC may share de-identified information (i.e., information that is not directly connected to your name) in the following circumstances in addition to those identified above:
  • · Aggregate information: We may share de-identified aggregate information about our customers with advertisers and marketing partners.
  • · Behavioral-based advertising: A third party may use technology (e.g., a cookie) to collect information about your use of our website and other websites so that they can provide advertising about products and services tailored to your interest. That advertising may appear either on our website, or on other websites.

5. Data Transfer

  • Considering it engages in global businesses, AMOREPACIFIC may provide or transfer your information to the companies located in other regions to administer and/or operate certain functions or services on our behalf. For the places where the personal information is transmitted, retained or processed, AMOREPACIFIC takes reasonable measures for protecting that personal information.

6. How We Protect Your Information

  • As commonly understood, the transmission of information via the internet is not completely secure. Although AMOREPACIFIC will do our best to protect your personal data, we cannot guarantee the security of your data transmitted to our site; any transmission is at your own risk. Once we have received your information, we will use strict procedures and security features to try to prevent unauthorized access.

7. Your Choice

  • We offer you certain choices in connection with the personal information we collect from you, such as how we use the information and how we communicate with you. To update your preferences, and to ask us to remove your information from our mailing list/submit a request, please contact us as below.
Your Options What you need to do
Personal
Information
Updates or
Correction
Subject to applicable law, you may have the right to request access to receive
details on the personal information we maintain about you, as well as to
update and correct your personal data. You can also request to have
information blocked or deleted wherever deemed appropriate. However, the
right to access personal information may be limited in certain circumstances
through local law requirements. To review, change or delete your personal
information, you may email sulwhasoo@my.amorepacific.com.
Subscription on
Mobile Message
& E-mail
You can choose to opt-out at any time on receiving Sulwhasoo marketing
communications through email by clicking
“unsubscribe” at the bottom of any promotional e-mail. You can also request
that we refrain from sending you text
messages by contacting us by e-mail.
Delete Your
Information
You can delete your information and withdraw your consent at any time
through our beauty advisors stationed at the
counter or contact us via e-mail.
Your Options
Personal
Information
Updates or
Correction
Subscription on
Mobile Message
& E-mail
Delete Your
Information
What you need to do
Subject to applicable law, you may have the right to request access to receive
details on the personal information we maintain about you, as well as to
update and correct your personal data. You can also request to have
information blocked or deleted wherever deemed appropriate. However, the
right to access personal information may be limited in certain circumstances
through local law requirements. To review, change or delete your personal
information, you may email sulwhasoo@my.amorepacific.com.
You can choose to opt-out at any time on receiving Sulwhasoo marketing
communications through email by clicking
“unsubscribe” at the bottom of any promotional e-mail. You can also request
that we refrain from sending you text
messages by contacting us by e-mail.
You can delete your information and withdraw your consent at any time
through our beauty advisors stationed at the
counter or contact us via e-mail.

8. Communicating with Us

  • If you have any questions about our privacy or security practices, or if you would like to request access to or correction of your personal information, you can contact AMOREPACIFIC’s personal information management officer by emailing us at sulwhasoo@my.amorepacific.com  or +603 2289 7888.
    You may also write to.
  • AMOREPACIFIC Malaysia Sdn. Bhd.
    Suite 13.01, Level 13,
    Centrepoint North,
    Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra,
    59200, Kuala Lumpur
  • Your right to access or correct your personal information is subject to applicable legal restrictions. We may take reasonable steps to verify your identity before granting access or making corrections. If we need, or are required, to contact you concerning any event that involves your personal information we may do so by e-mail, telephone, or mail.

9. Changes to This Policy

  • We may revise this policy from time to time. You should review our privacy policy periodically so that you keep up-to-date on our most current practices. We will note the effective date of the latest version at the end of each policy. Your continued use of this website or services or provision of further personal information to AMOREPACIFIC once this policy has been amended constitutes your acceptance of the amended policy.
  • Effective as of October 2019
    *“Cookies” are small amounts of information which we store on your computer and devices. Unless you have indicated your objection when disclosing your details to us, our system will issue cookies to your computer and devices when you log on to the site. Cookies make it easier for you to log on to and use the site during future visits. They also allow us to monitor website traffic and to personalize the content of the site for you. As a user you have full control of the use of cookies. Cookies that have already been saved can be deleted at any time. You may also set up your computer and devices to restrict or reject cookies by activating the settings on your browser although, in that case, you may not be able to use certain features on our site. Please refer to the "Help" file of your Internet Browser to learn how to either block all cookies or receive a warning before a cookie is stored.

DASAR PRIVASI

Laman web ini dikendalikan oleh syarikat AMOREPACIFIC Malaysia Sdn. Bhd. yang diperbadankan di Malaysia dengan alamat Suite 13.01, Level 13, Centrepoint North, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200, Kuala Lumpur.
(selepas ini dirujuk sebagai "AMOREPACIFIC").
Dasar privasi ini menjelaskan cara AMOREPACIFIC mengumpulkan, menggunakan dan berkongsi maklumat yang kami memperoleh daripada anda dalam talian dan dalam kedai. Sila membaca maklumat yang berikut demi memahami dasar kami. AMOREPACIFIC adalah komited dan bertanggungjawab dalam pengendalian, pemprosesan, pengurusan dan perlindungan maklumat peribadi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia.

  1. 1. Perangkuman Dasar Privasi Kami
  2. 2. Maklumat Yang Kami Kumpul
  3. 3. Cara Kami Menggunakan Maklumat Peribadi Anda
  4. 4. Cara Kami Berkongsi Maklumat Peribadi Anda
  5. 5. Pemindahan Data
  6. 6. Cara Kami Melindungi Data Anda
  7. 7. Pilihan Anda
  8. 8. Hubungi Kami
  9. 9. Pertukaran Kepada Dasar Ini

1. Perangkuman Dasar Privasi Kami

  • Dasar privasi ini menjelaskan cara kami menggunakan "maklumat peribadi" yang diperoleh oleh AMOREPACIFIC daripada anda pada laman web kami, dalam kedai serta acara-acara yang dijalankan di luar talian. Penggunaan istilah "maklumat peribadi" merujuk kepada maklumat yang berkenaan dengan nama anda atau maklumat yang dapat mengenalpastikan identiti anda. Maklumat tersebut termasuk maklumat seperti e-mel anda, nombor telefon anda, atau maklumat mengenai tempahan anda jika butir-butir tersebut disimpan bersama nama anda.
  • Dasar privasi ini tidak merangkumi maklumat yang telah anda kemukakan pada laman-laman web lain walaupun kami berhubung dengan anda pada laman-laman web tersebut. Contohnya, jika anda menyiarkan sebarang maklumat pada Facebook, Twitter atau Youtube, maklumat tersebut dikawal oleh dasar privasi pada laman-laman web tersebut masing-masing dan bukan dikawal oleh dasar ini.

2. Maklumat Yang Kami Kumpul

  • Yang berikut adalah contoh maklumat peribadi yang kami kumpul:
Aktiviti Butir-butir yang perlu dikumpulkan
Pendaftaran akaun dengan kami,
sama ada dalam atau di luar talian
Nama pertama, nama keluarga, IC/FIN/Passport No., Alamat, E-mel, Nombor
telefon mudah alih, Jantina (perempuan/lelaki), Hari jadi (dd/mm/yyyy)
Aktiviti
Pendaftaran akaun dengan kami,
sama ada dalam atau di luar talian
Butir-butir yang perlu dikumpulkan
Nama pertama, nama keluarga, IC/FIN/Passport No., Alamat, E-mel, Nombor
telefon mudah alih, Jantina (perempuan/lelaki), Hari jadi (dd/mm/yyyy)
  • Selain itu, kami mungkin akan mengumpul maklumat tentang aktiviti anda di laman-laman web kami secara otomatik. Contoh aktiviti-aktiviti ini termasuk "cookie", alamat IP, sejarah lawatan, sejarah perkhidmatan serta sejarah penggunaan tanpa kebenaran di laman-laman web kami. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak mengumpul maklumat daripada kanak-kanak di bawah umur 18 tahun secara berniat. Sekiranya anda berumur kurang daripada 18 tahun, anda dibenarkan melawati dan mengaksesi laman-laman web kami dengan penyeliaan ibu bapa atau penjaga tetapi anda tidak patut membuat pembelian, mendaftar atau mengemukakan maklumat peribadi kepada kami.
  • Secara umumnya, kami tidak mengumpul sebarang maklumat yang sensitif. Maksud istilah "sensitif" yang digunakan adalah selaras dengan tafsiran "sensitif" yang terdapat dalam perundangan privasi (termasuk maklumat yang berkenaan dengan asal kaum atau etnik, keanggotaan perbadanan politik, agama atau kesatuan sekerja, rekod jenayah, keadaan kesihatan atau sejarah perubatan). Kami hanya akan mengumpul maklumat sensitif jika diwajibkan oleh undang-undang atau jika dibenarkan. Sekiranya kami memegang sebarang maklumat peribadi yang sensitif, maklumat tersebut hanya akan digunakan dan didedahkan untuk tujuan yang telah ditetapkan bagi maklumat tersebut. Sekiranya kami meminta maklumat yang sensitif daripada anda, kami akan menjelaskan sebab kami membuat demikian.
  • Anda bebas untuk memilih sama ada anda ingin memberikan maklumat peribadi anda kepada kami atau tidak. Sekiranya anda tidak ingin mengemukakan maklumat peribadi, kita mungkin tidak akan dapat memproseskan permintaan atau pesanan anda untuk tujuan yang dijelaskan di bawah. Kami akan menyimpan maklumat anda selagi maklumat anda diperlukan bagi tujuan kami memungut maklumat tersebut sehingga anda meminta kami berhenti membuat demikian dan/atau selagi diwajibkan di sisi undang-undang. Sila menghubungi kami dengan butir-butir yang disediakan di bawah sekiranya anda mempunyai apa-apa soalan tentang amalan penyimpanan data kami.

3. Cara Kami Menggunakan Maklumat Peribadi Anda

  • AMOREPACIFIC menggunakan maklumat peribadi anda yang dikumpul terutamanya untuk membekalkan produk, maklumat dan perkhidmatan-perkhidmatan kepada anda. Kami juga mungkin menggunakan maklumat anda untuk mejejaki sejarah pembelian anda, untuk menghubungi anda demi tujuan yang berkenaan dengan akaun anda atau tujuan promosi dan juga untuk mencadangkan produk dan perkhidmatan-perkhidmatan yang telah disesuaikan untuk anda mengikut minat anda menerusi laman web kami, aplikasi mudah alih kami, e-mel kami serta kaedah komunikasi yang lain. Anda mesti mendaftarkan diri anda dengan profil pendaftaran demi menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan kami. Jika pendaftaran tidak dibuat, kami tidak akan mampu memproseskan permintaan atau pesanan anda. Kami juga mungkin menggunakan maklumat peribadi anda demi tujuan perniagaan lain yang sah termasuk tujuan mengesan dan mencegah aktiviti fraud, memungut hutang kami dan menyenggara rekod perniagaan.

4. Cara Kami Berkongsi Maklumat Peribadi Anda

  • AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat peribadi anda dalam hal keadaan yang berikut:
  • · Syarikat yang menjalankan perkhidmatan-perkhidmatan kami, seperti menghantar pos, e-mel serta SMS, menganalisis data pelanggan, menyediakan perkhidmatan pemasaran, menyiasat aktiviti fraud, menjalankan kaji selidik pelanggan, menyediakan khidmat pelanggan serta korporat gabungan.
  • · Kadangkala, AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat peribadi anda dengan syarikat yang lain dalam kumpulan syarikat AMOREPACIFIC bagi pelbagai tujuan yang berkenaan perniagaan AMOREPACIFIC termasuk strategi dan pertumbuhan pelanggan, pelaburan dan latihan korporat termasuk, tetapi tidak terhad kepada, penstrukturan semula atau penggabungan atau divestasi.
  • · Rangkaian Sosial, Widgets dan Plug-ins. Sekiranya anda menggunakan sebarang ciri yang disediakan oleh pihak ketiga pada laman web kami, maklumat anda mungkin akan dikumpulkan dan dikongsi antara kami dengan pihak ketiga tersebut. Contohnya, jika anda menggunakan ciri "Like" pada Facebook, Facebook mungkin akan merekodkan bahawa anda telah "Like" satu produk dan mungkin menyiarkan maklumat tersebut di Facebook.
  • · Hal keadaan yang lain. AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat peribadi anda demi tujuan melindungi hak syarikat kami, pekerja kami, ejen kami dan juga gabungan kami di sisi undang-undang atau tujuan melindungi keselamatan pelawat kami, tujuan mengesan dan mencegah fraud, atau tujuan mematuhi undang-undang atau proses perundangan.
  • Maklumat peribadi anda mungkin akan dikongsi oleh AMOREPACIFIC (sepertimana yang dijelaskan di atas) dengan entiti-entiti di luar negara Malaysia. Sila rujuk kepada Bahagian 5 untuk maklumat lebih lanjut.
  • AMOREPACIFIC akan sentiasa mengambil langkah demi memastikan bahawa maklumat anda digunakan oleh semua pihak ketiga selaras dengan dasar ini. Melainkan itu, kami tidak akan berkongsi, menjual atau mengedarkan sebarang maklumat yang anda beri kepada kami tanpa kebenaran anda. Sekiranya AMOREPACIFIC menyertai usahasama dengan atau dijual kepada atau digabung dengan entiti perniagaan yang lain, maklumat anda mungkin akan didedahkan kepada rakan kongsi perniagaan kami yang baru atau pemilik yang baru.
  • Tambahan itu, AMOREPACIFIC mungkin berkongsi maklumat tanpa nama (iaitu maklumat yang tidak berkaitan dengan anda secara langsung) dalam hal keadaan yang berikut:
  • · Maklumat agregat: Kami mungkin berkongsi maklumat agregat tanpa nama tentang pelanggan kami dengan pengiklan dan rakan kongsi pemasaran.
  • · Pengiklanan berdasarkan kelakuan: Pihak ketiga mungkin menggunakan teknologi (contohnya, "cookie") untuk mengumpul maklumat tentang penggunaan laman web kami dan laman web yang lain supaya mereka dapat mengiklankan produk dan perkhidmatan-perkhidmatan yang disesuaikan dengan minat anda. Iklan tersebut mungkin muncul pada laman web kami ataupun laman web mereka.

5. Pemindahan Data

  • Memandangkan bahawa AMOREPACIFIC terlibat dalam perniagaan global, AMOREPACIFIC mungkin akan memberikan atau memindahkan maklumat anda kepada syarikat yang terletak di kawasan lain untuk mentadbirkan dan/atau mengendalikan fungsi-fungsi yang tertentu atau perkhidmatan-perkhidmatan bagi pihak kami. AMOREPACIFIC akan mengambil langkah yang munasabah untuk melindungi maklumat peribadi di tempat maklumat peribadi tersebut dipindah kepada, disimpan atau diproses.

6. Cara Kami Melindungi Data Anda

  • Seperti yang difahami umum, pemindahan maklumat melalui internet adalah tidak selamat sepenuhnya. Walaupun AMOREPACIFIC akan berupaya dengan bersungguh-sungguh untuk melindungi data peribadi anda, kami tidak dapat menjamin keselamatan data anda yang dipindahkan ke laman web kami; sebarang pemindahan adalah pada risiko anda sendiri. Sebaik sahaja kami menerima maklumat anda, kami akan menggunakan prosedur ketat serta ciri-ciri keselamatan untuk mencegah akses yang tidak disahkan.

7. Pilihan Anda

  • Kami menawarkan beberapa pilihan mengenai maklumat-maklumat peribadi yang kami kumpulkan dari anda, seperti cara penggunaan maklumat tersebut dan cara komunikasi kami dengan anda. Untuk mengemaskinikan pilihan anda, anda boleh minta kami memadamkan maklumat anda dari senarai mel kami, sila hubungi kami seperti yang dinyatakan di bawah.
Pilihan Anda Langkah yang Perlu Anda Ambil
Mengemaskini atau Membetulkan Maklumat Peribadi Tertakluk kepada undang-undang yang sesuai, anda mungkin mempunyai hak untuk meminta akses dan menerima butir-butir tentang maklumat peribadi anda yang kami mengekalkan, mengemaskini dan membetulkan kesalahan dalam data peribadi anda, dan memadamkan atau menyekatkan maklumat tersebut jika sesuai, Hak untuk mengakseskan maklumat peribadi mungkin akan terhad oleh undang-undang Malaysia dalam beberapa keadaan. Anda boleh meminta untuk mengulas, mengubah atau memadamkan maklumat peribadi anda melalui e-mel kepada sulwhasoo@my.amorepacific.com
Menerima SMS & E-Mel Anda boleh mengklik pautan "unsubscribe" di bahagian bawah sebarang e-mel promosi. Anda juga menghubungi Sulwhasoo Malaysia untuk “unsubscribe” anda daripada mesej promosi yang yang anda terima.
Memadamkan Maklumat Anda Anda boleh memadamkan maklumat anda dan menarik balik kebenaran anda pada bila-bila masa melalui halaman "My Account" pada laman web kami, pertanyaan di kaunter ataupun dengan menghubungi kami melalui e-mel.
Pilihan Anda
Mengemaskini atau Membetulkan Maklumat Peribadi
Menerima SMS & E-Mel
Memadamkan Maklumat Anda
Langkah yang Perlu Anda Ambil
Tertakluk kepada undang-undang yang sesuai, anda mungkin mempunyai hak untuk meminta akses dan menerima butir-butir tentang maklumat peribadi anda yang kami mengekalkan, mengemaskini dan membetulkan kesalahan dalam data peribadi anda, dan memadamkan atau menyekatkan maklumat tersebut jika sesuai, Hak untuk mengakseskan maklumat peribadi mungkin akan terhad oleh undang-undang Malaysia dalam beberapa keadaan. Anda boleh meminta untuk mengulas, mengubah atau memadamkan maklumat peribadi anda melalui e-mel kepada sulwhasoo@my.amorepacific.com
Anda boleh mengklik pautan "unsubscribe" di bahagian bawah sebarang e-mel promosi. Anda juga menghubungi Sulwhasoo Malaysia untuk “unsubscribe” anda daripada mesej promosi yang yang anda terima.
Anda boleh memadamkan maklumat anda dan menarik balik kebenaran anda pada bila-bila masa melalui halaman "My Account" pada laman web kami, pertanyaan di kaunter ataupun dengan menghubungi kami melalui e-mel.

8. Hubungi Kami

  • Sekiranya anda mempuyai sebarang pertanyaan tentang amalan privasi atau keselamatan kami, ataupun anda ingin meminta akses kepada atau membetulkan maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi pegawai pentadbiran maklumat peribadi AMOREPACIFIC melalui e-mel di sulwhasoo@my.amorepacific.com atau melalui talian di +603 2289 7888. Anda juga boleh menulis surat kepada:
  • AMOREPACIFIC Malaysia Sdn. Bhd.
    Suite 13.01, Level 13,
    Centrepoint North,
    Centrepoint North, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra,
    59200, Kuala Lumpur
  • Hak anda untuk mengaksesi atau membetulkan maklumat peribadi anda adalah terpulang kepada batasan undang-undang yang berkenaan. Sekiranya kami perlu atau diperlukan untuk menhubungi anda tentang sebarang kejadian yang melibatkan maklumat peribadi anda, kami akan membuat demikian melalui e-mel, telefon atau surat pos.

9. Pertukaran Kepada Dasar Ini

  • Kami mengubah dasar ini dari semasa ke semasa. Anda patut menyemak dasar privasi kami dari semasa ke semasa supaya anda mengetahui amalan kami yang terkini. Kami akan mencatatkan tarikh kuatkuasa versi terkini di penghujung setiap dasar. Penerusan penggunaan laman web kami atau perkhidmatan-perkhidmatan kami atau pemberian maklumat peribadi tambahan setelah dasar ini dipindakan menunjukkan persetujuan anda terhadap dasar teresebut.
  • Berkuatkuasa dari Oktober 2019.
    "Cookie" ialah maklumat yang kami simpan dalam komputer dan peranti-peranti anda. Sistem kami akan mengeluarkan "cookie" kepada komputer dan peranti-peranti anda apabila anda log masuk ke dalam laman web kami kecuali jika anda telah menunjukkan bantahan anda semasa anda memberikan butir-butir anda kepada kami. "cookie" mempermudah proses log masuk anda dan juga penggunaan laman web kami kelak. "cookie" membolehkan kami memantau trafik laman web kami dan memperibadikan kandungan laman web tersebut untuk anda. Sebagai pengguna, anda memiliki kawalan sepenuhnya atas penggunaan "cookie". "cookie" yang telah disimpan boleh dipadamkan pada bila-bila masa. Anda juga boleh mengehadkan atau menolak penggunaan "cookie" dengan mengaktifkan tetapan yang berkenaan pada pelayar sesawang anda. Akan tetapi, anda tidak akan dapat menggunakan ciri-ciri tertentu pada laman web kami. Sila merujuk kepada fail "Help" pelayar sesawang anda untuk mengetahui cara memblok segala "cookie" atau cara memastikan bahawa anda mendapat amaran sebelum sebarang "cookie" disimpan.